Uutiset ja tiedotteet

Ajankohtaiset tiedotteet ja uutiset sekä Westerstråhle & Co:lta että Isännöintiliitolta.

Isännöintiliiton tiedotteet

Tervetuloa sähkön käyttöä käsittelevään ryhmähaastatteluun

Julkaistu: 7.7.2017

Suomen valtakunnallinen sähköjärjestelmä on suurten muutosten äärellä.

Uutta ohjelmaa syksyn Isännöintipäivillä

Julkaistu: 29.6.2017

Syyskuussa Tampereella pidettävät Isännöintipäivät käynnistyy juhlien, kun ensimmäisen seminaaripäivän ohjelma huipentuu näyttelytilassa järjestettävään iltajuhlaan 6. syyskuuta. Viihdy ja verkostoidu -tilaisuus kokoaa seminaariosallistujat ja näytteilleasettajat elämyksellisen…

Artikkeli Uutta ohjelmaa syksyn Isännöintipäivillä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Tulevaisuudessa yhä useampi ikääntyvä asuu kaupungissa

Julkaistu: 28.6.2017

Tulevaisuudessa yhä suurempi osa ikääntyvistä asuu kaupunkialueilla, kertoo uusi ”Ikääntyneiden asuinpaikat nyt ja tulevaisuudessa ”-selvitys.

Pihan pelisäännöt kuntoon keskustellen, ei kieltojen voimalla

Julkaistu: 28.6.2017

Kesällä elämä siirtyy pihoille ja parvekkeille, ja silloin taloyhtiössä saattavat nousta puheenaiheeksi yhteisten piha-alueiden pelisäännöt.

Asukkaat itse arvioimaan mobiilisovelluksella asuinympäristönsä esteettömyyttä

Julkaistu: 27.6.2017

ARA on tuottanut yhteistyössä Invalidiliiton Esteettömyyskeskuksen (ESKE) ja Kiinteistöliiton kanssa iOs-mobiilisovelluksen asuinkerrostalojen esteettömyyden itsearviointiin. Sovelluksella asukkaat voivat arvioida asuintalonsa ulkoalueiden sekä yleisten sis­­ätilojen esteettömyyttä.
iOS-sovellus toimii iPhone- ja iPad-laitteilla ja on jatkoa maaliskuussa 2017 julkaistulle Android-sovellukselle.
Sovelluksen käyttäjä eli arvioija:

Asrek etenee yhteistyössä isännöintialan kanssa

Julkaistu: 27.6.2017

Asrek etenee hyvässä yhteistyössä isännöintialan kanssa. Muun muassa maa- ja metsätalousministeriön kesäkuun puolessa välissä järjestämässä työpajassa oli mukana toistakymmentä Isännöintiliiton edustajaa jäsenten Asrek-työryhmästä. – Eri…

Artikkeli Asrek etenee yhteistyössä isännöintialan kanssa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Käsikirja asukkaiden riitojen sovitteluun

Julkaistu: 26.6.2017

Isännöitsijät joutuvat yhä useammin tekemään asioita, jotka eivät liity heidän toimenkuvaansa ja palveluihinsa. Taloyhtiöissä muun muassa asukkaiden väliset kiistat ovat lisääntyneet ja ne siirretään herkästi…

Artikkeli Käsikirja asukkaiden riitojen sovitteluun julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Vanhojen palovaroittimien toimintaa tutkitaan

Julkaistu: 26.6.2017

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvittää ajan vaikutusta palovaroittimien toimintaan. Tavoitteena on saada lisätietoa vanhojen palovaroittimien toiminnasta sekä opastaa kuluttajia palovaroittimien ikääntymiseen liittyvistä seikoista.
Tukes on aloittanut toukokuun 2017 alussa selvityshankkeen vanhojen palovaroittimien toiminnasta. Toimivalla palovaroittimella on suuri merkitys tulipalon alkuvaiheen havaitsemiseen, mahdollisiin alkusammutustoimenpiteisiin sekä palosta pelastautumiseen. Palovaroittimen ikääntymisestä ja palovaroittimen toiminnasta käyttöönoton jälkeen ei ole tehty kattavaa tutkimusta, ja sen takia ei tiedetä, kuinka käyttöikänsä loppuvaiheessa olevat tai jo sen ylittäneet palovaroittimet reagoivat savuun.
Palovaroittimen valmistajat ilmoittavat varoittimien käyttöiän olevan keskimäärin 5-10 vuotta. Laitteen uusimisajankohta tulee olla merkittynä palovaroittimen pohjaan.
Tukes toteuttaa Palovaroittimen ikääntymisselvityshankkeen yhdessä Finanssiala ry:n, Nuohousalan Keskusliiton, Onnettomuustutkintakeskuksen, Pelastusopiston, sisäministeriön, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön sekä pelastuslaitosten kumppanuusverkoston kanssa. Palovaroittimien testaus tehdään Pelastusopistolla Kuopiossa. Tuloksista tiedotetaan vuoden 2018 alkupuolella.
Tukes valvoo myynnissä olevien uusien palovaroitinten vaatimustenmukaisuutta. Pelastuslain mukaan palovaroitin on pakollinen asuinrakennuksissa, majoitustiloissa ja hoitolaitoksissa ja laitteet on pidettävä toimintakunnossa.
Lisätietoja:
Ylitarkastaja Karoliina Meurman, puh. 029 5052 651, etunimi.sukunimi@tukes.fi.

Pientalojen energiatodistusten hinnat ennallaan

Julkaistu: 21.6.2017

Motivan keväällä 2017 teettämässä kyselyssä selvitettiin nyt ensimmäistä kertaa myös rivi- ja kerrostalojen energiatodistusten hintatietoja. Uudisrivitalon energiatodistus maksaa keskimäärin noin 400 euroa. Olemassa olevan rivitalon energiatodistus on keskimäärin noin 500 euroa.

Palokatkot kuntoon, hulevedet hallintaan ja töpselit sähköautoille

Julkaistu: 21.6.2017

Sadevesien ohjaaminen pois katoilta, pihoilta ja ajoteiltä vaatii huoltoa ja huolenpitoa, ja usein myös pihasuunnittelua. Sähköautojen joukossa yleistyvät ladattavat hybridit vauhdilla. Miten taloyhtiön kannattaa niiden tuloon varautua? Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden kesäkuun numero. Jukka Nortion artikkelissa kerrotaan, kuinka sateiden tuomat hulevedet otetaan Kuninkaantammen uudella asuinalueella haltuun. Taloyhtiön tyypillistä hulevesien poistojärjestelmää esitellään myös havainnollisella piirroksella.
Sähköautoja on jo yli 20 000, suunnilleen yhtä paljon kuin henkilöautoja oli 1940-luvun lopun Suomessa. Varsinkin ladattavat hybridit voivat lähivuosina yleistyä vielä nopeammin kuin autot 1950-luvun alussa. Millaisen pistorasian hybridi tarvitsisi – ja millainen on taloyhtiön päätöksenteko sähköautojen yleistyessä? Siitä kertoo laaja artikkeli.
Kun urakoitsija otetaan jo suunnitteluvaiheessa mukaan putkiremonttihankkeeseen, saa taloyhtiö tutuksi tulleen tekijän ja voi jopa säästää remontin hinnassa. Yhteistoimintamallia esittelee Mervi Ala-Prinkkilän artikkeli.
Radon on kavala kaasu, jota ei voi haistaa, maistaa eikä nähdä. Sen olemassaolo on kuitenkin onneksi helppo ja halpa mitata, lohduttaa Antti Kiurun artikkeli. Radonin torjunta kannattaakin maamme ”radon-vyöhykkeillä” aloittaa heti.
Surulliset tulipalouutiset maailmalta saavat varmaan monet miettimään oman taloyhtiön paloturvallisuutta. Tulipalon leviämisen ehkäisyssä ovat palokatkot tärkeitä. Niissä on usein puutteita joko alun perin tai niihin kajonneen remontin jäljiltä, varoittaa Riitta Malve-Tamminen.
Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Kesäkuun digilehti on kaikille avoin, voit lukea sen missä vaan, milloin vaan ja millä laitteella vaan. Digilehteen pääset tästä.

W & Co uutiset

Hyvää pääsiäistä!

Julkaistu: 13.4.2017

Isännöitsijätoimisto toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä!

Loppiainen

Julkaistu: 5.1.2017

Isännöitsijätoimisto Westerstråhlen toimisto on suljettu loppiaisena 6.1.2017. Hyvää loppiaista ja alkanutta vuotta kaikille!  

Hyvää juhannusta!

Julkaistu: 22.6.2016

Isännöitsijätoimisto Westerstråhlen henkilökunta toivottaa asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen hyvää juhannusta ja aurinkoista kesää! Vaikka lomakausi onkin jo käsillä, niin asiakaspalvelumme palvelee normaalisti arkisin ma-to 08.30-16.00, sekä kesä-heinäkuussa perjantaisin 08.30-14.00.

Hyvää pääsiäistä!

Julkaistu: 24.3.2016

Isännöitsijätoimisto Westerstråhle & Co toivottaa hyvää pääsiäistä!

Isännöitsijätoimisto Westerstråhle & Co muuttaa

Julkaistu: 26.1.2016

Toimistomme muuttaa uusiin toimitiloihin! Muuton johdosta suljemme toimistomme perjantaina 29.1.2016 kello 12.00. Palvelemme jälleen maanantaina 1.2.2016 kello 08.30 alkaen osoitteessa Vuorikatu 16 A 7. krs. Tervetuloa!

Hyvää uutta vuotta!

Julkaistu: 31.12.2015

Kiitämme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme vuodesta 2015 ja toivotamme kaikille hyvää uutta vuotta 2016!