Uutiset ja tiedotteet

Ajankohtaiset tiedotteet ja uutiset sekä Westerstråhle & Co:lta että Isännöintiliitolta.

Isännöintiliiton tiedotteet

Korjausrakentamista pitää tukea kauaskantoisesti myös kriisissä

Julkaistu: 9.4.2020

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen täytyy pitää käynnissä koronaepidemiasta huolimatta. Akuuttien kriisitoimenpiteiden lisäksi nyt on tärkeää edistää myös kauaskantoisia tukitoimia, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva. 

Artikkeli Korjausrakentamista pitää tukea kauaskantoisesti myös kriisissä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Isännöinnin merkitys korostuu koronan talousvaikutuksissa

Julkaistu: 7.4.2020

Koronaepidemialla on vaikutuksia talouteen – myös taloyhtiöiden talouteen. Kotitalo kertoo, että jo syksylle ennakoidaan neuvotteluja taloyhtiölainojen lyhentämisestä. Hankalassa taloustilanteessa asiantuntevan isännöinnin merkitys korostuu entisestään.

Artikkeli Isännöinnin merkitys korostuu koronan talousvaikutuksissa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Isännöintiliitto kannattaa määräaikaista lakimuutosta, joka mahdollistaa yhtiökokouksien lykkäämisen

Julkaistu: 3.4.2020

Yhtiökokouksia voi pian lykätä laillisesti, jos hallituksen esitys määräaikaisesta laista hyväksytään. Koronan aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi kevään yhtiökokouksia voi lakimuutosehdotuksen mukaan lykätä yli laissa määritellyn kuuden kuukauden määräajan. Isännöintiliitto kannattaa esitystä. Isännöintiliitto myös kannustaa pitämään yhtiökokouksia jo keväällä etäyhteyksien avulla niissä taloyhtiöissä, joissa se on mahdollista.

Artikkeli Isännöintiliitto kannattaa määräaikaista lakimuutosta, joka mahdollistaa yhtiökokouksien lykkäämisen julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kaksi kolmasosaa taloyhtiöistä alkaa suunnitella putkiremonttia, kun putket jo vuotavat

Julkaistu: 1.4.2020

Putkiremontteja tehdään eniten 1960−70-luvuilla valmistuneissa taloyhtiöissä, mutta 1980-luvun rakennusten osuus on selvästi nousussa. Lähes 70 prosenttia taloyhtiöistä alkaa vasta suunnitella putkiremonttia, kun putket jo vuotavat.

Artikkeli Kaksi kolmasosaa taloyhtiöistä alkaa suunnitella putkiremonttia, kun putket jo vuotavat julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Isännöintiliiton kysely: Yhtiökokousten pitäminen jakaa mielipiteitä

Julkaistu: 26.3.2020

Isännöitsijät arvioivat nyt taloyhtiön tilanteen ja valmiuden mukaan, miten yhtiökokous järjestetään koronarajoitusten aikana. Kokouksia pidetään etäyhteyksien avulla, jos taloyhtiön korjaus- tai taloustilanne sitä vaatii ja se on mahdollista osakkaille. Osa siirtää kokoukset suosiolla myöhäisempään ajankohtaan. Asia selviää Isännöintiliiton jäsenilleen tällä viikolla tekemästä kyselystä.

Artikkeli Isännöintiliiton kysely: Yhtiökokousten pitäminen jakaa mielipiteitä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Sähköautojen latausvalmiusvelvoite liian tiukka taloyhtiöille

Julkaistu: 23.3.2020

Hallitus on hyväksynyt lakiesityksen, joka velvoittaa taloyhtiöt lisäämään sähköautojen latausmahdollisuuksia. Lain on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian ja siihen liittyvät velvoitteet tulevat voimaan vuodesta 2021 lähtien. Isännöintiliitto pitää lakia liian tiukkana ja epämääräisenä.

Artikkeli Sähköautojen latausvalmiusvelvoite liian tiukka taloyhtiöille julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Oikaisu: Isännöintiliitto ei kannusta lykkäämään yhtiökokouksia

Julkaistu: 21.3.2020

Toisin kuin mediassa on kerrottu, Isännöintiliitto nimenomaan kannattaa kevään yhtiökokouksien pitämistä etäyhteyksien avulla. Kokouksen lykkäämistä kannattaa harkita lähinnä sellaisessa tilanteessa, jossa yhtiön ei tarvitse päättää isoista hankkeista ja osakkailla on isoja vaikeuksia osallistua kokoukseen etäyhteyksien avulla.

Artikkeli Oikaisu: Isännöintiliitto ei kannusta lykkäämään yhtiökokouksia julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kotitalo on vuoden asiakasmedia 2019

Julkaistu: 19.3.2020

Isännöintiliiton tuottama Kotitalo palkittiin Editkilpailussa vuoden asiakasmediana. Tuomariston mukaan Kotitalo tarjoaa oleellista tietoa taloyhtiöille, niin isännöintiin ja hallitustyöhön kuin kaikille osakkaille ja asukkaillekin,

Artikkeli Kotitalo on vuoden asiakasmedia 2019 julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Näin korona vaikuttaa taloyhtiöissä – kokosimme kysymykset ja vastaukset

Julkaistu: 17.3.2020

Isännöintiliitto ja Kotitalo ovat koonneet sivuilleen kaikille avointa tietoa koronaviruksen vaikutuksesta taloyhtiöihin. Päivittyvät artikkelit vastaavat kysymyksiin, joita poikkeustilanteeseen liittyy.

Artikkeli Näin korona vaikuttaa taloyhtiöissä – kokosimme kysymykset ja vastaukset julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

Kotitalo: Näin korona vaikuttaa taloyhtiöissä

Julkaistu: 16.3.2020

Koronavirus aiheuttaa huolta ja kysymyksiä myös taloyhtiöissä. Kotitalo kertoo mm. mitä tarkoittaa kotikaranteeni, voiko pyykkitupaa käyttää ja miten käy saunavuorojen.

Artikkeli Kotitalo: Näin korona vaikuttaa taloyhtiöissä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

W & Co uutiset

Joulunajan aukioloajat

Julkaistu: 23.12.2019

Isännöintiyrityksemme on avoinna joulunpyhien ja uudenvuoden aikana seuraavasti: viikolla 52 toimistomme on suljettuuudenvuodenaatto 31.12.2019 klo 8.30 – 13.00 uudenvuodenpäivä 1.1.2020 suljettu loppiainen 6.1.2020 suljettu Taloyhtiön ja isännöinnin verkkosivut palvelevat myös pyhien aikaan. Kiireellisissä asioissa, esimerkiksi vahinkotapauksissa, ole yhteydessä suoraan huoltoyhtiön päivystykseen. Westerstråhlen henkilökunta toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista joulua!

Aurinkoista pääsiäistä!

Julkaistu: 29.3.2018

Isännöitsijätoimiston henkilökunta toivottaa kaikille asiakkaillemme hyvää pääsiäistä! Toimistomme on suljettuina 18.4 – 22.4.2019. Palvelemme teitä taas normaalisti tiistaina 23.4.2019.

Suomen paras taloyhtiö 2017

Julkaistu: 27.9.2017

Isännöimämme Asunto Oy Agricolankulma valittiin Kotitalo-lehden kilpailussa Suomen parhaaksi taloyhtiöksi 2017! Hieno suoritus taloyhtiöltä ja sen osapuolilta, onnea! Suomen paras taloyhtiö 2017: As.oy, jolla on brändi  

Suomen paras taloyhtiö 2017

Julkaistu: 14.9.2017

Kotitalo etsii Suomen parasta taloyhtiötä, ja finalistit on nyt valittu. Kilpailu huipentuu voittajan valintaan Kiinteistömessuilla Helsingin Messukeskuksessa 26.9.2017. Finalistien joukossa myös Isännöitsijätoimisto Westerstråhlen asiakas Asunto Oy Agricolankulma! Käykää tutustumassa aiheeseen: Suomen paras taloyhtiö 2017 finalisti: Agricolankulma